De Cuyper over wie back overtroeft: ''Aanvallend, loopt goed en steviger dan ik''

De Cuyper over wie back overtroeft: ''Aanvallend, loopt goed en steviger dan ik''

1 april - 08:25
4

Club Brugge treedt maandagmiddag aan tegen Cercle Brugge. Voor de wedstrijd kreeg Maxim De Cuyper de vraag voorgelegd of hij betere backs ziet dan hijzelf. De linksachter kwam met een lijstje namen.

De Cuyper begon over een KRC Genk-verdediger. ''Sobol kende een moeilijke start bij Genk, maar hier vond ik dat een heel goeie back'', vertelde De Cuyper aan Het Belang van Limburg.

Ook zijn collega krijgt waardering van De Cuyper. ''Bjorn Meijer, natuurlijk. En Jelle Bataille: aanvallend, loopt goed, steviger dan ik wel. Verdedigend nog niet top, maar wel al verbeterd. Jelle is vergelijkbaar met mij'', zei De Cuyper.

Verder werd Olivier Deman opgeroepen voor de Rode Duivels in plaats van De Cuyper. De verdediger denkt te weten waar dat aan ligt. ''Kracht. En zijn fysieke loopkwaliteiten. Al zijn die van mij ook oké'', aldus De Cuyper.

De Cuyper speelde dit seizoen 27 wedstrijden voor Club Brugge in de Jupiler Pro League. Daarin wist de verdediger 2 keer te scoren en 7 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.