Trainer over Lingard: 'Iemand die dat niet opbrengt, is geen voetballer'

Trainer over Lingard: 'Iemand die dat niet opbrengt, is geen voetballer'

31 maart - 21:03 Laatste update: 22:26

Er komt mogelijk een snel einde aan het huwelijk tussen Jesse Lingard en FC Seoul. Kim Gi-Dong, de trainer van de Zuid-Koreaanse club, heeft zich vernietigend uitgelaten over de Engelsman, die het in zijn ogen niet op kan brengen om hard (genoeg) te werken op het veld. 

Lingard stond lange tijd te boek als een groot talent. De aanvallende middenvelder brak door bij Manchester United, waarvoor hij uiteindelijk 235 wedstrijden speelde. Daar raakte hij langzaamaan uit de gratie. Na een uitleenbeurt aan West Ham United, nam Nottingham Forest hem in 2022 transfervrij over. Dat werd geen succes, alvorens hij eerder dit jaar naar Zuid-Korea trok. 

Daar gaat het verre van goed. "Ik denk erover na om hem uit de selectie te zetten. Iemand die het niet kan opbrengen om een paar minuten te rennen, is geen voetballer", aldus Gi-Dong op een persconferentie, opgetekend door Zuid-Koreaanse media

Lingard speelde pas 105 minuten in de Koreaanse competitie, en liep in zijn laatste duel voor de club ook nog eens een knieblessure op, die hem waarschijnlijk weken aan de kant houdt. "Als hij niet bereid is om voor het team te werken en om voor het team te rennen, is hij dan wel een betere speler dan iemand die dat wel doet?"

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.