Derijck verklaart vertrek bij Zulte Waregem: Vanwege problemen met de trainer

Derijck verklaart vertrek bij Zulte Waregem: "Vanwege problemen met de trainer"

11 april - 18:14
1

Zulte Waregem nam in februari afscheid van Timothy Derijck, wiens contract in onderling overleg werd ontbonden. In een gesprek met Voetbal International komt hij nu met meer uitleg over zijn vertrek.

De ervaren pion was aanvankelijk nochtans een basispion bij Zulte Waregem, maar verloor die plek uiteindelijk. Een aanvaring met Vincent Euvrard lijkt daar de aanleiding van te zijn. "Tot begin december speelde ik alles en stonden we ook eerste. Daarna is er iets gebeurd tussen de trainer en mij en zou ik meetrainen bij het tweede elftal tot er een oplossing gevonden zou zijn", geeft hij aan.

Een nieuwe ploeg werd er aanvankelijk echter niet gevonden. "De oplossing kwam niet, daardoor is besloten om het contract te ontbinden. Anders kon ik nergens meer tekenen, omdat de transferperiode al voorbij was", legt Derijck uit.

Ondanks dat akkefietje met Euvrard, neemt Derijck de trainer niets kwalijk. "Als je twintig bent, ga je automatisch mee in wat een trainer zegt, terwijl je als oudere speler meer bagage en ervaring hebt. Ik ben bij Zulte Waregem weggegaan vanwege problemen met de trainer, maar het is wel een goede trainer. Dat kan los van elkaar staan", besluit Derijck, die inmiddels uitkomt voor ADO Den Haag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.