Manchester United speelt gelijk na knotsgekke slotfase bij veel sterker Brentford

30 maart - 23:44
1

Een ongekende slotfase heeft geen winnaar opgeleverd bij het treffen tussen Brentford en Manchester United. The Red Devils dachten in de extra tijd onverdiend de winnende treffer te maken, maar daarna sloeg Brentford nog toe.

Vanaf het begin van de wedstrijd wankelde Man United al. Brentford begon namelijk agressief aan de wedstrijd, wat voor meerdere dreigende momenten voor het doel van de bezoekers zorgde. In de eerste helft raakte Brentford via Ivan Toney de paal en via Mathias Jørgensen de lat, terwijl doelman Andre Onana ook meerdere keren handelend op moest treden. Erik ten Hag mocht daardoor van geluk spreken dat het bij rust nog 0-0 stond.

In de tweede helft kroop United iets meer uit zijn schulp, al bleef Brentford de betere partij. In de 54ste minuut dook Rasmus Højlund op in de zestien van de thuisploeg, maar hield Mark Flekken hem van het scoren af met een magnifieke redding. Daarna bleven de kansen zich, vooral voor Brentford, elkaar in rap tempo opvolgen: zo raakte weer de paal, deze keer via Yoane Wissa.

Toney dacht na 72 minuten eindelijk de openingstreffer te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Een VAR-check leerde daarna dat het niet veel scheelde. Even daarvoor werd de ingevallen Antony ook gevaarlijk, maar hij plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. Nadat Brentford uit een uittrap van Flekken opnieuw de lat raakte, was duidelijk dat er wel iets heel bijzonders voor Brentford moest gebeuren, wilde het tot scoren komen.

Het venijn zat hem echter in de staart in het Brentford Community Stadium. In de blessuretijd prikte invaller Mason Mount de bal achter Flekken. Daardoor dacht United een zeer onverdiende overwinning te gaan boeken. Niets bleek echter minder waar, want een minuut later vloog de bal er aan de andere kant ook nog in door verdediger Kristoffer Ajer. Zo eindigde de wedstrijd na een knotsgekke slotfase in een 1-1 gelijkspel.

Door de overwinningen van Tottenham Hotspur en Aston Villa eerder op zaterdag ziet Ten Hag het gat met de vijfde en zesde plek groter worden. De achterstand op Spurs bedraagt nu acht punten, die op Villa - dat een duel meer heeft gespeeld - negen punten.