Ongelooflijk: Leverkusen behoudt ongeslagen status na spectaculaire comeback

30 maart - 17:41 Laatste update: 17:44
3

Uitgerekend daags na de belangrijke bevestiging van Xabi Alonso leek er een einde aan de ongeslagen status van Bayer Leverkusen te komen. Hoffenheim dacht de eerste Bundesliga-club te zijn die Die Werkself dit seizoen op de knieën kon krijgen, maar diep in de slotfase trok de thuisploeg het duel tóch naar zich toe.

Bayer Leverkusen - Hoffenheim 2-1
Fans van Leverkusen konden vrijdag hun geluk niet op. Alonso bevestigde op het persmoment de club volgend seizoen trouw te blijven. Het was de volgende belangrijke stap richting het eerste kampioenschap uit de clubgeschiedenis, die extra uniek kan worden wegens de ongeslagen status van Leverkusen. Zowel Noah Mbamba als Odilon Kossounou (allebei ex-Club Brugge) startten op de bank bij de thuisploeg en zouden daar ook blijven zitten.

Leverkusen domineerde en kwam tot kansen, toch pakte Hoffenheim brutaal de leiding. Maximilian Beier schoot raak voor de bezoekers. Leverkusen moest in de achtervolging en had grote moeite om de Hoffenheim-muur te doorbreken. Twintig minuten voor tijd dacht Jeremie Frimpong een penalty te versieren, maar de VAR wilde er niet aan beginnen.

Het was in de slotfase voortmaken voor Leverkusen, dat Hoffenheim ver terug drong. Oliver Baumann, doelman van de bezoekers, wist zich met ruim tien reddingen te onderscheiden en was daarmee een ware plaaggeest voor Leverkusen. De overwinning kon hij echter niet over de streep trekken. In minuut 88 maakte Robert Andrich, eerder deze week nog basisspeler bij de Duitse nationale ploeg tegen Nederland, de belangrijke gelijkmaker.

Leverkusen toonde andermaal aan dat verliezen geen optie is. In de eerste minuut van de blessuretijd draaide Patrick Schick de wedstrijd helemaal om, waardoor de drie punten 'gewoon' in Leverkusen blijven.

De voorsprong op naaste belager Bayern München wordt dus weer vergroot tot dertien punten. Der Rekordmeister komt later deze zaterdag in actie tegen rivaal Borussia Dortmund.

RB Leipzig - FSV Mainz 05 0-0
Topschutter Loïs Openda begon vanzelfsprekend in de basis tegen FSV Mainz, de nummer zestien van de Bundesliga. De Rode Duivel kon zijn eerder matige prestatie van tegen Ierland echter niet van zich afschudden. Er lagen zeker mogelijkheden voor hem, maar Openda kon het net niet vinden. In minuut 68 werd hij gewisseld.

Het bleef in Leipzig ook daarna 0-0 en daar schieten Die Roten Bullen niets mee op. Dortmund klimt bij een resultaat tegen Bayern over Leipzig heen, wat betekent dat Leipzig de Champions League-plek kwijt is.