Gewilde Mokio (16) maakt debuut bij KAA Gent: “Hij wil de top bereiken”

Gewilde Mokio (16) maakt debuut bij KAA Gent: “Hij wil de top bereiken”

30 maart - 07:50
3

Jorthy Mokio maakte tegen Standard Luik (5-1) zijn debuut voor KAA Gent. Het toptalent heeft nog geen profcontract getekend en de clubs staan naar verluidt in de rij.

KAA Gent wil ver gaan om Mokio te overtuigen. “Het was een goede beslissing van de staf om Mokio te brengen voor het eigen publiek. Er waren nog enkele minuten te spelen. Jorthy is een speler met veel potentieel, dat laat hij op training ook zien. Hij was de afgelopen periode ook weg met internationale verplichtingen. Toen hij terugkeerde, was hij meteen gemotiveerd”, zegt assistent coach Danijel Milicevic.

Het 16-jarige toptalent is ambitieus. “Hij wil de top van het voetbal bereiken. Of hij al klaar is om aan een match te starten? Dat is iets dat je aan de coach moet vragen. (knipoogt) In wat hij laat zien doorheen de week kunnen we afleiden dat hij er bijna klaar voor is.”

Een basisplaats is in de toekomst zeker niet uitgesloten. “De intensiteit in het begin van een match is ook helemaal anders dan op het einde - wanneer de match al beslist is. We zullen blijven werken met hem - hij wil ook beter worden. Als hij er klaar voor is, zal hij zeker eens starten”, citeert Het Laatste Nieuws de assistent en tijdelijke vervangen van de geschorste Hein Vanhaezebrouck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.