KAA Gent maakt gehakt van Standard met overtuigende zege in eigen huis

KAA Gent maakt gehakt van Standard met overtuigende zege in eigen huis

29 maart - 22:36 Laatste update: 22:44
21

KAA Gent heeft een eerste goede zaak gedaan in de Europe Play-Offs. Zonder Hein Vanhaezebrouck langs de zijlijn wist het Standard in eigen huis opzij te zetten en won het met 5-1 van de Rouches.

Bij KAA Gent kreeg Matias Fernandez-Pardo de laatste weken steeds meer kansen. Thuis tegen Charleroi wist hij te scoren. En ook in de opening van de Europe Play-Offs tegen Standard bedankte hij voor het vertrouwen en liet Fernandez-Pardo van zich horen.

Met een prachtig afstandsschot plaatste hij de bal hard in de verre hoek en bracht hij Gent verdiend op voorsprong. Het doelpunt van Fernandez-Pardo werd echter snel tenietgedaan. Kanga schoot recht op Roef, waarna Kawabe kon scoren uit de rebound. Via Brown, de lat en De Sart belandde de bal uiteindelijk in het doel. Het spel ging daarna goed op en neer, met kansen aan beide kanten. De beste kans was nog voor Fossey, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

In de tweede helft kregen we een volledige KAA Gent-show en sleepten de Buffalo's de overwinning uiteindelijk toch nog simpel binnen. Gandelman bracht het feestje op gang door opnieuw te scoren voor de Buffalo's.

Voor Standard was het helemaal over en out en wist het zelfs geen klein vuistje meer te maken. Invaller Gerkens, Kandouss en Tissoudali zorgden ervoor dat de wedstrijd met 5-1 werd afgesloten. In het slot viel ook toptalent Jorthy Mokio nog in en mocht hij zijn debuut vieren bij Gent. En dat zonder profcontract.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.