Fredberg en RSC Anderlecht geven Vertonghen deadline voor contractverlenging

Fredberg en RSC Anderlecht geven Vertonghen deadline voor contractverlenging

29 maart - 21:01
7

Bij RSC Anderlecht is men van plan om nog langer door te gaan met Jan Vertonghen, die een aflopend contract heeft bij de club. De Brusselaars hopen echter snel een antwoord te krijgen en geven hem een deadline.

Op de Fan Council van RSC Anderlecht bracht sportieve baas Jesper Fredberg meer nieuws over Vertonghen. "We willen Jan een nieuw contract bieden. Daar is geen twijfel over, daar is iedereen het over eens. We hebben heel goede gesprekken met Jan, maar willen hem niet pushen om overhaast een beslissing te nemen", klinkt het.

De verdediger gaf zelf al aan niet meteen een beslissing te nemen, maar bij Anderlecht wil men niet te lang wachten. De club wil zeker voor het EK een antwoord van Vertonghen. "Hij is slim genoeg om op het juiste moment zijn keuze te maken. En hij heeft zelf een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Maar we kunnen niet wachten tot na het EK om nog geen andere pistes te verkennen qua vervanging. En dat weet Jan ook", aldus Fredberg nog.

Anderlecht lijkt alleszins de laatste club te gaan worden voor de nu 36-jarige Vertonghen, die dit seizoen al 29 keer uitkwam voor de Brusselaars.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.