Nieuwkoop blikt terug op periode bij Union: Het was echt moeilijk

Nieuwkoop blikt terug op periode bij Union: "Het was echt moeilijk"

7 april - 13:36

Momenteel komt hij uit voor Feyenoord, maar Bart Nieuwkoop was lang een belangrijke pion bij Union SG. De Nederlander kende er grote voetbalmomenten, maar had het toch knap lastig in ons land.

Nieuwkoop besloot afgelopen zomer om terug te keren naar Feyenoord, waar hij lang niet zeker is van en basisplek. Toch heeft hij geen spijt van die overgang. De Nederlander aasde namelijk op een terugkeer naar zijn thuisland.

In een gesprek met Helden Magazine onthult Nieuwkoop namelijk dat hij het moeilijk had in België. "Op sportief vlak kende ik een schitterende passage in België, maar privé was het echt moeilijk. Ik houd er van om mijn naasten rond mij te hebben. Ik leef echt niet graag op mijn eentje", geeft hij aan.

De flankspeler besloot daarop om terug te keren naar Rotterdam, waar hij zich wel helemaal thuisvoelt. "Hier in Rotterdam leef ik mijn normaal leven. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik ooit nog naar het buitenland zou gaan. Ik weet dat dat gek klinkt uit de mond van een voetballer, maar dat is echt wat ik denk", aldus Nieuwkoop.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.