Union Berlin ontvangt verschillende boetes: club blijft achter fans staan

Union Berlin ontvangt verschillende boetes: club blijft achter fans staan

28 maart - 15:11

De DFB deelt Union Berlin meerdere boetes uit voor het gooien van tennisballen en andere voorwerpen op het veld gedurende Bundesliga-wedstrijden. Dat meldt de Duitse bond. De protesten van de fans kwamen voort uit het toelaten van investeerders tot de DFL. Geen enkele Duitse club betaalt meer aan boetes voor protestacties dan Union.

In december 2023 werd bekend dat de organisatie die de Bundesliga en de 2. Bundesliga organiseert (DFL) had ingestemd met het toelaten van investeerders. Bij veel clubs leidde dit tot onvrede en protestacties, zo ook bij Union, waar de nodige attributen op het veld werden gegooid.

Bayern München betaalt in totaal 40.000 euro en Borussia Dortmund 30.000 euro aan boetes. Union Berlin kreeg echter een vierdubbele boete. De eerste boete (10.000 euro) is voor het onderbreken van de wedstrijd tegen VfL Bochum. Fans gooiden destijds chocolademunten en tennisballen op het veld. De volgende boete is voor het gooien van ballen, munten en bekers tegen RB Leipzig, waardoor het duel driemaal stil werd gelegd (10.000 euro). Boetes van 20.000 euro tegen FSV Mainz en Hoffenheim komen daar nog bovenop.

Union accepteert de bedragen en geeft aan achter de fans te blijven staan. De protestacties lijken geholpen te hebben. De DFL zette in februari een streep door de plannen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.