Domper voor Red Flames bij aanvang EK-campagne: bondscoach Serneels geeft verstek

Domper voor Red Flames bij aanvang EK-campagne: bondscoach Serneels geeft verstek

27 maart - 13:51
2

Begin april beginnen de Red Flames aan hun zoektocht naar een ticket voor het Europese Kampioenschap van 2025. Dat zullen ze echter zonder een vertrouwd gezicht moeten doen. Bondscoach Ives Serneels moet namelijk afhaken voor het eerste tweeluik om medische redenen.

Op 5 april openen de Flames hun campagne met een thuiswedstrijd tegen Spanje, vier dagen later worden ze verwacht in Denemarken. Bondscoach Serneels zal voor beide aangelegenheden verstek moeten geven. De 51-jarige Bonheidenaar sukkelt al enige tijd met long covid, de langetermijnssymptomen die je kan krijgen ten gevolge van een coronabesmetting.

Zijn gezondheid is nu zo aangetast dat hij zich niet in staat acht om de vrouwenploeg succesvol te leiden in april. Assistent Kris Van Der Haegen en beloftecoach Thomas Jansen nemen de fakkel even over van Serneels, heeft de Belgische voetbalbond aangekondigd. Uiteraard wenst iedereen hem een spoedig herstel toe.

Naast Spanje en Denemarken zit er nog een vierde land in de kwalificatiepoule van de Belgen: Tsjechië. Op 31 mei is dat de derde tegenstander. Het EK 2025 zal doorgaan in Zwitserland.