Money time in EK-kwalificatieronde! Belgische beloften nemen het op tegen Spanje

Money time in EK-kwalificatieronde! Belgische beloften nemen het op tegen Spanje

26 maart - 10:33 Laatste update: 18:09

Ook voor onze Belgische beloften blijft het razend spannend in de EK-kwalificatieronde. De jonge Duivels staan voorlopig op de derde plek in Groep B, met dertien punten. Schotland en Spanje - respectievelijk de tweede en eerste in de stand - hebben er evenveel, maar doen beter qua doelsaldo. Het is money time voor de troepen van coach Gill Swerts, die het dinsdag opnemen tegen leider Spanje. 

Afgelopen week werd er nog met 3-1 gewonnen van de U21 uit Malta. De Belgische doelpunten kwamen op het scorebord dankzij KVC Westerlo-spits Romeo Vermant, STVV-middenvelder Jarne Steuckers en Cercle Brugge-winger Kazeem Olaigbe. 

Bij Malta stonden er niet meteen klinkende namen op het wedstrijdblad, maar dat zal tegen Spanje anders zijn. Met een marktwaarde van 205,4 miljoen euro moeten de beloften uit Spanje niet onderdoen voor menig A-ploegen. De meest opvallende naam is misschien wel die van Samu Omorodion. De 19-jarige spits wordt uitgeleend door Atlético Madrid aan Deportivo Alavés en heeft ondertussen een martkwaarde van 40 miljoen euro. 

Daarnaast vinden we ook toptalenten als Fermin Lopez (FC Barcelona), Dean Huijsen (AS Roma), Christhian Mosquera (Valencia CF) en Pablo Barrios (Atlético Madrid) terug in de selectie van coach Santi Denia, tevens ex-speler van Atlético Madrid.

De jonge Duivels zijn daarentegen zeker niet kansloos tegen al dat talent. Spanje ging vorige week nog 0-2 onderuit in het oefenduel tegen Slowakije. Wat de marktwaarden van de Belgische (€95,7 miljoen) en Spaanse (€205,4 miljoen) selecties betreft, is Spanje echter de gedoodverfde favoriet. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.