Verhaeghe maakte enorme indruk bij Club Brugge: Bereid te investeren in voetbal

Verhaeghe maakte enorme indruk bij Club Brugge: "Bereid te investeren in voetbal"

25 maart - 19:01
6

Club Brugge zit in een moeilijke periode, maar is de voorbije jaren wel uitgegroeid tot misschien wel de grootste club van het land. Volgens Jacques De Nolf vooral te danken aan voorzitter Bart Verhaeghe.

De Nolf was 32 jaar lang secretaris van Club Brugge en heeft recent memoires uitgebracht op zijn periode bij Blauw-Zwart. Daarin had hij heel wat lof voor Verhaeghe. "Hij maakte van de vzw Club Brugge een nv en is naast Marc Coucke een van de weinige Belgische bedrijfsleiders die nog bereid is om te investeren in het voetbal", geeft hij aan bij Krant van West-Vlaanderen.

Financieel doet Club Brugge het uitstekend en is in België de best presterende ploeg van de klas. Toch ziet De Nolf ook een slechte evolutie in het Belgische voetbal en bij Club Brugge. "We zijn een opleidingsclub geworden voor spelers die nadien meer geld verdienen in grotere competities", geeft hij aan.

"Als je een speler koopt, moet je al meteen denken aan zijn vervanger", aldus De Nolf nog. "Belgische ploegen kunnen voor hun spelers enkel proberen de belangstelling op te wekken van buitenlandse ploegen met meer geld", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.