UPDATE: Arsenal wil Kimmich (Bayern München) aantrekkelijk contractvoorstel doen

UPDATE: Arsenal wil Kimmich (Bayern München) aantrekkelijk contractvoorstel doen

25 maart - 12:12 Laatste update: 3 april - 18:45

Joshua Kimmich heeft zich tegenover Sky Sport uitgelaten over zijn toekomst bij Bayern München. Volgens het Duitse medium staan beide partijen open voor een transfer in de zomer.

"Voor mij is de situatie heel duidelijk. Ik heb nog meer dan een jaar contract, dus ik ben ontspannen", zegt Kimmich. "Het gaat erom het seizoen zo positief mogelijk te eindigen, zowel in de Bundesliga als in de Champions League. Daarna komt nog het EK. Dat zijn de dingen die tellen."

Pas na de zomer wil Kimmich zich meer verdiepen in zijn sportieve toekomst. Ook de nieuwe trainer bij Bayern zal daarin een rol spelen. Volgens Sky sluit de middenvelder ondanks zijn sterke banden met de Duitse recordkampioen en de stad München niet meer uit dat hij zal vertrekken. Hij zou openstaan voor gesprekken met potentiële nieuwe werkgevers.

Verschillende Premier League-teams, waaronder Manchester City, zouden achter de diensten van Kimmich aanzitten. De marktwaarde van de Duitse international wordt door Transfermarkt op dit moment op 75 miljoen euro geschat.

UPDATE: Naast Manchester City zouden er nog kapers op de kust zijn voor de Duitse international. Zowel FC Barcelona, Manchester United, Chelsea en Arsenal zouden geïnteresseerd zijn om Kimmich over te nemen aan het eind van het seizoen, zo meldt Turks journalist Ekrem Konur. Vooral Arsenal zou een aantrekkelijk voorstel willen doen aan de middenvelder. 

In Londen zou er een contract voor twee seizoenen, plus optie op een derde seizoen klaarliggen voor de polyvalente Duitser. Eerder maakte Konur al bekend dat de voorkeur van Kimmich bij de Premier League ligt hij een vertrek uit München. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.