“Kern samengesteld door mensen zonder kleedkamergevoel, trainer dupe”

“Kern samengesteld door mensen zonder kleedkamergevoel, trainer dupe”

22 maart - 11:32
2

Dennis van Wijk, de voormalige hoofdtrainer van onder meer KV Oostende, KV Mechelen, OH Leuven, Cercle Brugge, KVC Westerlo en Royal Antwerp FC, geeft zijn mening over de grote hoeveelheid ontslagen hoofdtrainers in de Jupiler Pro League. Volgens van Wijk ligt de nadruk te veel op de hoofdtrainer in plaats van op het bestuur.

Van Wijk noemt het pijnlijk wanneer er een hoofdtrainer wordt ontslagen in de Jupiler Pro League. “Ik vind het als ex-trainer heel pijnlijk als een coach wordt ontslagen. Vaak is dat het teken dat het bestuur de verkeerde keuze heeft gemaakt of de technisch directeur niet de juiste spelers heeft geleverd”, citeert Sporza van Wijk.

Van Wijk vertelt verder dat de hoofdtrainer de ploeg niet samenstelt. “Het staat of valt met de kern. De trainer heeft vaak wel de sportieve eindverantwoordelijkheid, maar hij stelt de ploeg niet samen. En zeker bij clubs met een buitenlandse eigenaar gebeurt dat niet altijd op basis van kwaliteit”, aldus van Wijk.

Van Wijk benadrukt dat onze competitie niet gemakkelijk is. “De Jupiler Pro League is ook een moeilijke competitie, dus spelers hebben een lange inpassingstijd nodig. Als de kern dan ook nog wordt samengesteld door mensen die geen kleedkamergevoel hebben... Dan is de trainer vaak de dupe”, besluit van Wijk.