'Mbappé krijgt gigantisch loon bij Real Madrid en wordt bestbetaalde van Spanje'

'Mbappé krijgt gigantisch loon bij Real Madrid en wordt bestbetaalde van Spanje'

21 maart - 17:40

Mocht Kylian Mbappé komende zomer daadwerkelijk naar Real Madrid verkassen, dan lost hij een verdediger af als bestbetaalde speler van Spanje. Volgens L'Équipe is David Alaba op dit moment de speler die het meeste geld opstrijkt in La Liga. 

Mbappé is met zijn huidige salaris bij Paris Saint-Germain al veruit de bestbetaalde speler van Europa. De aanvaller krijgt naar verluidt maandelijks zes miljoen euro op zijn rekening gestort. Daarmee verdient hij bijna drie keer meer dan spelers als Harry Kane (2,1 miljoen) en Kevin De Bruyne (2 miljoen). 

Welk salaris Real Madrid van plan is om uit te keren aan Mbappé, is niet precies duidelijk. Wel staat vast dat hij hoe dan ook de absolute grootverdiener in Estadio Santiago Bernabéu lijkt te gaan worden. Daarmee troeft hij Alaba af, die volgens L'Équipe maandelijks 1,88 miljoen euro verdient. De Oostenrijker verdient overigens net wat meer dan Robert Lewandowski, die met een maandbedrag van 1,87 miljoen tweede staat op de lijst met grootverdieners. 

Transfer
Inmiddels lijkt het niet meer de vraag óf, maar wannéér Real Madrid de langverwachte transfer van Mbappé wereldkundig gaat maken. De wereldkampioen van 2018 heeft bij PSG een aflopend contract, waardoor De Koninklijke geen transfersom hoeft te gaan betalen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.