'KAA Gent, Antwerp én Club Brugge richten het vizier op JPL-coach'

'KAA Gent, Antwerp én Club Brugge richten het vizier op JPL-coach'

21 maart - 20:00 Laatste update: 20:18
10

Oud-Heverlee Leuven wist zich in het absolute slot te verzekeren van behoud en mag zich al zeker opmaken voor een extra jaartje in de Jupiler Pro League. Opdracht geslaagd voor OHL-trainer Oscar Garcia, die mogelijk alweer een nieuwe stap zet.

De vijftigjarige trainer nam dit seizoen het stokje over van Marc Brys en kende periodes met ups en downs bij OHL. Toch lijkt hij nu in de kijker te staan van flink wat clubs. Zo weet men bij FootMercato dat heel wat ploegen interesse tonen in de Spanjaard.

Volgens Josué Cassé zijn er met KAA Gent, Royal Antwerp FC en Club Brugge maar liefst drie Belgische topclubs die momenteel hopen op de komst van Garcia. Bij Club Brugge nam men net afscheid van Ronny Deila en is een coach dus broodnodig, terwijl Hein Vanhaezebrouck hoogstwaarschijnlijk afscheid zal nemen van Gent. Ook Antwerp dreigt deze zomer Mark van Bommel te zien vertrekken en lijkt al op zoek naar een opvolger.

Garcia, die bij OHL nog een contract tot medio 2026 heeft, was in het verleden nog trainer van onder meer Maccabi Tel Aviv, Brighton & Hove Albion, Watford, RB Salzburg, Olympiakos, Saint-Étienne, Celta de Vigo en Stade de Reims.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.