Westerlo is als de dood voor juridische straffen: Geroepen om 'hoger' te spelen

Westerlo is als de dood voor juridische straffen: "Geroepen om 'hoger' te spelen"

19 maart - 22:36
29

Door het ontslag van Rik De Mil heeft KVC Westerlo bikkelhard ingegrepen na de wanpraktijken in de slotminuten van de partij met KRC Genk. Het Kempense bestuur voerde aan dat haar 'imago geschaad is', maar een andere beweegreden is zeker om juridische consequenties te vermijden. Dat geven de bestuursleden ook zelf aan.

Directeur Wim van Hove hoopt dat het ontslag van De Mil een stap in de juiste richting is. Hij nuanceert de feiten gedeeltelijk. "Ik denk dat wat gebeurd is meer een ontlading of reactie was, en het gaat maar om vier minuten. We hebben zo lang tegen de degradatie gespeeld dat ik kan begrijpen dat er op een bepaald moment een ontlading komt ...", verdedigt Van Hove de spelers bij Het Laatste Nieuws. Volgens hem had dus voornamelijk (ex-)trainer De Mil moeten ingrijpen.

De vicepreses van Westerlo, Hasan Cetinkaya, deed er zelf alles aan om de ploeg op andere gedachten te brengen. "Ik ben naar beneden in de tribune gegaan om Rik te zeggen dat hij het team ‘hoger’ moest brengen. Ik heb geroepen dat ze moesten ‘voetballen’. Ik weet niet of die boodschap overkwam door het geluid en de adrenaline", doet hij zijn relaas.

In ieder geval hoopt Cetinkaya dat die houding positieve gevolgen zal hebben op het strafdossier dat de Belgische voetbalbond wil openen. "En de match delegate heeft dat in zijn verslag opgenomen. En niet alleen ik, ook onze teammanager in de gang was niet gelukkig", voert hij nog enkele argumenten aan. Westerlo zette De Mil dinsdag dus op straat ten gevolge van de feiten.