OFFICIEEL: Veldman (ex-RSC Anderlecht) aan de slag als hoofdtrainer van Club NXT

OFFICIEEL: Veldman (ex-RSC Anderlecht) aan de slag als hoofdtrainer van Club NXT

19 maart - 14:03 Laatste update: 14:21
36

Robin Veldman, de voormalige oefenmeester van RSC Anderlecht, is de nieuwe hoofdtrainer van Club NXT. Dit heeft Club Brugge officieel bekendgemaakt via de officiële kanalen. Veldman wordt tot het einde van het seizoen hoofdcoach. Nicky Hayen stond eerst aan het roer bij Club NXT, Hayen is nu de ad interim hoofdtrainer van Club Brugge na het ontslag van Ronny Deila.

De 38-jarige Veldman begon zijn loopbaan als trainer bij de jeugd van Heerenveen en Ajax. Vervolgens maakte de Nederlander de overstap naar Anderlecht. Veldman coachte de RSCA Futures en nam zes matchen als interim-hoofdtrainer het roer over bij de A-ploeg van paars-wit. Vervolgens werd Veldman bij Anderlecht assistent-trainer bij Brian Riemer.

De volgende stap van Veldman was naar Schotland. Daar was Veldman actief als hoofdtrainer bij Queen’s Park op het tweede Schotse niveau. De Scottish Championship, hier stond Veldman 25 matchen aan het roer.

Veldman is in ieder geval tot het einde van het seizoen actief als hoofdtrainer van Club NXT. Veldman neemt de rol over van Hayen die aan de slag gaat als ad interim hoofdtrainer van Club Brugge. Bij Club NXT wordt Veldman ondersteund door de al bestaande staf.