Real Madrid dient klacht in: 'Arbiter negeerde hatelijk geschreeuw opzettelijk'

Real Madrid dient klacht in: 'Arbiter negeerde hatelijk geschreeuw opzettelijk'

19 maart - 09:25
6

Real Madrid is helemaal klaar met het voortdurende racisme wat voor gericht lijkt op Vinícius Júnior. De Braziliaan was ook zaterdag weer het doelwit tijdens de 2-4 overwinning van De Koninklijke op Osasuna en de club heeft inmiddels een officiële klacht ingediend tegen de scheidsrechter van dienst.

Tijdens de wedstrijd wees Vinícius Júnior scheidsrechter Juan Martínez Munuera op racistische uitlatingen van het thuispubliek. Munuera besloot echter niet in te grijpen tegen de supporters. Opmerkelijk genoeg kreeg Vinícius uiteindelijk een gele kaart van de scheidsrechter. Ook in het verslag van Munuera na afloop van de wedstrijd stond niets vermeld over de racistische incidenten.

Daarom heeft Real besloten om niet alleen een klacht in te dienen vanwege racisme tegen Osasuna, maar ook tegen Munuera vanwege het nalatig opstellen van het scheidsrechtersrapport. Dat meldt de club op de eigen website. "Deze scheidsrechter heeft opzettelijk en moedwillig de beledigingen en het hatelijke geschreeuw aan het adres van onze speler Vinícius genegeerd, ondanks waarschuwingen van onze spelers", tekent Real Madrid op.

Ook tegen FC Barcelona en Atlético Madrid zijn klachten ingediend. Tijdens midweekse thuiswedstrijden in de Champions League zongen supporters van beide clubs kwetsende liederen over Vinícius.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.