Ook begrip voor Westerlo na slotfase tegen Genk, maar: Eén speler was schandalig

Ook begrip voor Westerlo na slotfase tegen Genk, maar: "Eén speler was schandalig"

18 maart - 22:14 Laatste update: 22:18
10

Na de partij tussen KRC Genk en KVC Westerlo was er heel wat te doen omwille van de laatste minuten. Beide ploegen dachten niet meer aan voetballen. Er was flink wat kritiek omwille van het gedrag van Westerlo en Genk, al kreeg men bij Extra Time nog wat bijval.

Onder meer Gert Verheyen begreep wel waarom men bij Westerlo plots niet meer aan voetballen dacht in het slot. "Westerlo heeft een heel seizoen lang op de rand moeten balanceren. Als je dan vijf minuten voor het einde al hebt wat je wil hebben, kan ik begrijpen dat ze er niet volledig meer voor gaan", geeft hij aan bij Extra Time.

Hij gelooft dan ook niet dat het voor de partij al op een akkoordje werd gegooid. "Als je de 22 spelers ervoor had gevraagd of ze dat zouden doen, had niemand ja gezegd", vertelt hij.

Ook Gunther Schepens begrijpt dat de ploegen er niet meer volledig voor gingen, maar wijst wel met de beschuldigende vinger naar één speler: Nicolas Madsen. "Als je één iemand moet schorsen is het Madsen (die helemaal niet meer bewoog en bij plots balbezit de bal gewoon teruggaf aan Genk, red.). Dat je niet meer voetbalt, oke, maar dat was echt schandalig", klonk het.

Trainers
Onder meer Wouter Vrancken en vooral Rik De Mil kregen flink wat kritiek, maar dat vindt Johan Boskamp overroepen. "Ik denk niet dat de trainers daar iets mee te maken hebben", klinkt het. "Dat werd gewoon spontaan op het veld besloten", aldus de Nederlander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.