Ook Nottingham krijgt puntenstraf: nieuwe twist in degradatiestrijd

Ook Nottingham krijgt puntenstraf: nieuwe twist in degradatiestrijd

18 maart - 16:30
10

Nottingham Forest heeft een puntenstraf gekregen in de Premier League vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club van Cheikhou Kouyate en Divock Origi moet vier punten inleveren en zakt naar de achttiende plaats.

Een onafhankelijke commissie heeft geconcludeerd dat Nottingham te veel geld heeft uitgegeven in de periode 2020-2023. Volgens de regels mogen Engelse clubs in drie boekjaren een verlies lijden van maximaal 105 miljoen pond, zo'n 120 miljoen euro. De tweevoudig Europa Cup-winnaar verweert zich door te stellen dat de verkoop van Brennan Johnson aan Tottenham Hotspur (55 miljoen euro) onterecht niet is meegenomen in de drie boekjaren.

Vooral na de promotie naar de Premier League trok Nottingham de buidel voor nieuwe spelers. De komst van Ibrahim Sangaré spant de kroon. Voor de Ivoriaanse middenvelder werd 35 miljoen euro overgemaakt naar PSV. Ook voormalig NEC-spits Taiwo Awoniyi behoort tot de duurste aankopen. Hij kwam voor 20,5 miljoen euro over van Union Berlin.

Nottingham is na Everton de tweede club die dit seizoen een puntenstraf krijgt op het hoogste Engelse niveau. De straf voor de ploeg van manager Nuno Espírito zet de degradatiestrijd in de Premier League opnieuw op zijn kop. Luton Town stijgt naar de veilige zeventiende plaats, één punt boven Nottingham.