Charleroi naar Relegation Play-offs: “Voorsprong en die moeten we uitbuiten

Charleroi naar Relegation Play-offs: “Voorsprong en die moeten we uitbuiten"

18 maart - 20:00
3

Sporting Charleroi had goede papieren om de Relegation Play-offs te ontlopen, maar het heeft niet mogen zijn voor de Carolo’s. Na een halffuur was de wedstrijd tegen KAA Gent al gespeeld en verloren. Felice Mazzu en zijn team zaten na de wedstrijd in zak en as.

“Het was een match naar het beeld van ons seizoen”, vertelde een sombere Felice Mazzu achteraf aan Het Nieuwsblad. “In het eerste halfuur hadden we moeten scoren, maar na de 1-0 van Gent zijn we ingestort”, aldus Mazzu. Charleroi verloor uiteindelijk met zware 5-0 cijfers.

Het enige positieve voor Charleroi is wel dat ze met een fikse voorsprong de Relegation Play-offs ingaan. KV Kortrijk en Eupen moeten al vijf punten goedmaken, RWDM zes. “We hebben een voorsprong en die moeten we uitbuiten. We moeten daar mentale sterkte uit putten en in die eerste twee matchen meteen knallen”, probeerde Mazzu positief af te sluiten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.