Wie volgt Deila op? Mogelijke kandidaten van Marsch tot Vanhaezebrouck

Wie volgt Deila op? Mogelijke kandidaten van Marsch tot Vanhaezebrouck

18 maart - 09:15 Laatste update: 19 maart - 08:00
71

Nu Ronny Deila officieel ontslagen is, is het gissen naar wie de mogelijke opvolger wordt van de Club Brugge-trainer begonnen. VoetbalPrimeur.be zette aannemelijke kandidaten op een rij.

Besnik Hasi
Hasi liet zich dit seizoen zien als trainer en wist zich met KV Mechelen bijna voor de Champions’ Play-Offs te plaatsen. De trainer kreeg al belangstelling van KAA Gent en Royal Antwerp FC en wordt gezien als een kandidaat om een Belgische topclub te leiden. En waarom zou dat niet Club Brugge kunnen zijn?

Nicky Hayen
Club Brugge kan er ook voor kiezen om uit de eigen vijver te vissen. Nicky Hayen staat momenteel aan het hoofd van Club NXT en was kort ook al even assistent-trainer aan het einde van het vorige seizoen.

Rik De Mil
De Mil vertrok een paar maanden geleden bij Club Brugge om bij KVC Westerlo aan de slag te gaan, maar de voormalige (assistent-)trainer kent Club Brugge natuurlijk door en door en is een logische kandidaat.

Jesse Marsch
Wellicht gaat Club Brugge voor een Amerikaan. Jesse Marsch is nu al iets meer dan een jaar clubloos en stond in het verleden ook aan het roer van RB Leipzig, waarmee hij nog tegen Club Brugge in de Champions League aantrad.

Michel Preud’homme
Wellicht alleen een tijdelijke oplossing, maar de ervaren trainer stond eerder 4 seizoenen aan het roer van Club Brugge. De voormalige keeper van de Rode Duivels is echter al bijna vier jaar geen trainer meer. Wellicht is het tijd voor een laatste kunstje.

Will Still
De 31-jarige trainer bivakkeert momenteel bij Stade Reims in Frankrijk als hoofdtrainer, maar heeft ervaring in de Jupiler Pro League als assistent-trainer bij Standard. De Belgisch-Engelse trainer gaf aan dat hij graag naar de Premier League verhuist, maar wellicht is Club Brugge een buitenkansje voor Still.

Timmy Simons
De voormalige defensieve middenvelder van Club Brugge staat momenteel aan het roer van Challenger Pro League-club FCV Dender. Simons heeft in het seizoen 2018/2019 al ervaring opgedaan met het trainerschap bij Club Brugge als assistent-trainer. Mogelijk is het tijd voor een stap naar de Jupiler Pro League als hoofdtrainer.

Hein Vanhaezebrouck
De huidige trainer van KAA Gent, wie kent hem niet. Hoewel de uitspraken in de media stevig blijven, vallen de resultaten tegen na het vertrek van steunpilaren tijdens de wintermercato. Gent viel daardoor net buiten de boot voor de Champions’ Play-Offs. De kans is aanwezig dat Vanhaezebrouck een nieuw avontuur aangaat.

Karel Geraerts

De ex-trainer van Union SG is momenteel aan de slag bij Schalke 04 en zou volgens Het Laatste Nieuws zelfs al gepolst zijn om Deila op te volgen. Geraerts is bovendien een ex-speler van Club Brugge. Het hele plaatje lijkt te kloppen, alleen is het maar de vraag of Geraerts zelf naar blauw-zwart wilt gaan. Hij is populair in Duitsland en heeft daarnaast nog andere opties.

Profielen genoeg
Al met al zijn er genoeg keuzes voor Club Brugge. Zowel binnen de eigen club als bij andere clubs, zowel in België als in het buitenland, en zowel jong als oud. Genoeg profielen voor Club Brugge om zich in vast te bijten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.