De Mil reageert na gelijkspel Westerlo-KRC Genk: “Laatste minuten vergeten”

De Mil reageert na gelijkspel Westerlo-KRC Genk: “Laatste minuten vergeten”

17 maart - 21:44
12

Westerlo en KRC Genk speelden 1-1 gelijk waardoor beide clubs een goede zaak deden. De Kemphanen verzekerden zich van het behoud en KRC Genk wist Play-Off 1 over de streep te trekken. KAA Gent was de dupe van de salonremise.

Voor de camera’s van Eleven/DAZN reageerde coach Rik De Mil na afloop. “Eerst en vooral opluchting na een wisselvallig seizoen. Het zorgde voor spanning en stress bij de club dat het op de laatste speeldag moest gebeuren. Ze zijn er voluit voor gegaan, negentig minuten lang. Met een goede organisatie en ik ben daar trots op.”

De Mil wilde niets van de andere velden horen. “Ik hoor een paar dingen vanuit de tribune, maar ik had gezegd dat ik niets wilde weten. We wisten dat we aan een gelijkspel genoeg hadden. We wilden voor de winst gaan, maar dan krijgen we dat tegendoelpunt. Dan is het altijd een beetje op twee gedachten hinken.”

De laatste vijf minuten werd er niet meer gevoetbald. “Uiteindelijk hebben we dat verdiend punt wel gehaald. De laatste minuten waren uiteraard vreemd. De spelers spreken met elkaar en dan gebeurt dit. Misschien niet het ideale einde van de wedstrijd, maar geen juiste weerspiegeling van de match. Die werd intensief gespeeld, misschien moeten we de laatste minuten gewoon vergeten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.