Man City en Doku hebben geen kind aan Newcastle en bereikt halve finales FA Cup

Man City en Doku hebben geen kind aan Newcastle en bereikt halve finales FA Cup

16 maart - 20:30 Laatste update: 20:32
1

Manchester City heeft de laatste vier van de FA Cup bereikt. Zaterdagavond werd er in de kwartfinales zonder veel moeite gewonnen van Newcastle United: 2-0.

Bij City begon Jérémy Doku in de basis, Kevin De Bruyne deed niet mee. The Citizens domineerden vanaf minuut één en al snel resulteerde dat in een voorsprong. Bernardo Silva dribbelde na iets meer dan tien minuten spelen de zestien van Newcastle in, loste een schot met rechts en had het geluk dat Dan Burn de poging van richting veranderde.

Na de 1-0 drukte City door, waardoor het wachten was tot de marge verdubbeld zou worden. Dat gebeurde na een halfuur spelen. Wederom stond Silva met een dribbel aan de basis van de goal, wederom werd het schot van richting veranderd. Dit keer was Botman de schlemiel. De Nederlander toucheerde de bal dusdanig, dat doelman Martin Dúbravka kansloos was.

Met de 2-0 op het scorebord en de dominerende thuisploeg was de wedstrijd in feite al gespeeld. Doku kon Newcastle de genadeslag toedienen, maar de inzet van De Rode Duivel faalde. In de tweede helft had City weinig te duchten van The Magpies. Gescoord werd er niet meer, wat betekent dat de ploeg van Pep Guardiola zich verzekerd heeft van een plaats in de halve finales van de FA Cup.

Daarin kan City in elk geval Coventry City, dat eerder deze zaterdag Wolverhampton Wanderers versloeg, tegenkomen. De andere kwartfinales worden zondag gespeeld. Manchester United ontvangt Liverpool, terwijl Chelsea het opneemt tegen Leicester City.