Beerschot zet Zulte Waregem een hak met belangrijke zege in West-Vlaanderen

15 maart - 21:57 Laatste update: 22:02
11

Met Zulte Waregem en Beerschot stonden grote titelkandidaten tegenover elkaar in de Challenger Pro League. Beerschot kon de leidersplek bij een goed resultaat nog wat verstevigen en wist dat ook te doen op bezoek bij Essevee. Het werd 0-1.

Zulte Waregem was aanvankelijk de betere en domineerde de eerste 20 minuten van het spel. Kansen kwamen in overvloed. Brüls kreeg twee uitstekende mogelijkheden, maar faalde beide keren. Aan de andere kant toonde Beerschot zich gevaarlijk dankzij Reynders. Het was echter Zulte Waregem dat duidelijk de overhand had.

Tegen de gang van het spel in kwam Verlinden dichtbij een 0-1 voorsprong. Langzaam maar zeker begon Beerschot de controle over te nemen. Weymans dwong De Wolf tot een schitterende redding, en Nzita raakte de paal. Ondanks verschillende grote kansen bleef het na een zeer enerverende eerste helft wonderbaarlijk genoeg 0-0.

In de tweede helft kregen we na enkele minuten dan toch een doelpunt te zien. Wright-Phillips werd diep gestuurd en wist zich handig vrij te spelen voordat hij de bal in het net schoot, waarmee hij de 0-1 op het scorebord zette. Gano kreeg nog een enorme kans, maar slaagde er niet in te scoren. Zulte Waregem lijkt langzaam maar zeker uit de race voor de eerste plaats te vallen en heeft nu al zeven punten achterstand op Beerschot.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.