Orban: ''In Afrika geeft niemand je iets, daarom willen we allemaal voetballen''

Orban: ''In Afrika geeft niemand je iets, daarom willen we allemaal voetballen''

15 maart - 10:10

Gift Orban speelt sinds januari in de Ligue 1 en ook in Frankrijk heeft men kennis kunnen maken met het kleurrijke karakter van de voormalige aanvaller van KAA Gent. De Nigeriaan heeft het niet alleen over voetbal, maar vertelde over de verschillen tussen armoede in Afrika en Europa.

"Als je arm bent in Frankrijk, kan de staat je helpen, verenigingen kunnen voor je zorgen. In Afrika zal niemand je iets geven en zul je sterven van de honger. Daarom willen we allemaal voetballen," vertelde de aanvaller aan L'Equipe.

Volgens de aanvaller zijn armen in Europa en Afrika niet in dezelfde categorie te vangen. "We kunnen het niet eens vergelijken, het zal nooit hetzelfde zijn. Je slaapt op plaatsen... Het is te moeilijk. Dan sta je 's ochtends op en heb je niets te eten," zei Orban.

Orban praat niet alleen maar over de zwaardere onderwerpen, maar kan ook lachen sinds zijn komst in Lyon. "Toen ik hier in Lyon aankwam, was er Franse muziek in de kleedkamer. Ik vind het helemaal niet leuk, maar voor de groep accepteer ik het," lachte Orban.

Orban kwam tot nu toe zeven keer in actie voor Olympique Lyon. De aanvaller moet nog wachten op zijn eerste treffer in de Ligue 1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.