UPDATE: Twente brengt nieuws over KV Mechelen-huurling Van Hoorenbeeck

UPDATE: Twente brengt nieuws over KV Mechelen-huurling Van Hoorenbeeck

14 maart - 20:32 Laatste update: 23 maart - 23:40

FC Twente is van plan om Alec Van Hoorenbeeck langer in huis te houden. De Tukkers huren de verdediger dit seizoen van KV Mechelen en ondanks dat Van Hoorenbeeck geen basisspeler is, wil Twente graag met hem verder.

Dat meldt TC/Tubantia. Twente heeft een optie tot koop bedongen in de huurdeal met Mechelen, waardoor de Tukkers werk kunnen maken van een definitieve overgang van Van Hoorenbeeck. Als het aan de nummer drie van de Eredivisie ligt, gebeurt dat dus ook. Twente is namelijk 'heel tevreden' over Van Hoorenbeeck.

Het is niet duidelijk hoeveel Twente moet betalen, als het de koopoptie licht. Duidelijk is wel dat Van Hoorenbeeck in dat geval tot de zomer van 2027 onder contract komt te staan bij de club. Voor Van Hoorenbeeck staat de teller tot dusver op veertien duels in de hoofdmacht van FC Twente. De linksbenige stopper begint in het gros van de duels op de bank en is de stand-in voor Robin Pröpper en Mees Hilgers.

UPDATE: Voor Van Hoorenbeeck lijkt een langer verblijf in Nederland nu wel echt in de maak. Op de officiële clubsite geeft Twente namelijk aan dat het van plan is om de koopoptie te lichten. Van Hoorenbeeck lijkt daarmee KV Mechelen definitief te gaan verlaten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.