Henderson erkent spijt te hebben van transfer: 'Past op dit moment niet bij mij'

Henderson erkent spijt te hebben van transfer: 'Past op dit moment niet bij mij'

14 maart - 07:47
1

Jordan Henderson erkent dat zijn keuze voor Saudi-Arabië niet de juiste was. Met Ajax neemt de Engelsman het in Birmingham op tegen Aston Villa, waar verwacht wordt dat hem een fluitconcert ten deel zal vallen. Het motiveert Henderson alleen maar, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Henderson erkent dat zijn keuze voor Saudi-Arabië niet de juiste is geweest, maar geeft ook aan er veel van te hebben geleerd. "Voetbal is iets dat in mijn bloed zit, weet ik nu. En de competitie in Saudi-Arabië is in ontwikkeling en zal groter worden, maar past op dit moment niet bij mij."

Het zijn Europese wedstrijden als die van Ajax tegen Aston Villa waar Henderson voor leeft, zo geeft hij aan. Dat de Engelse fans hem mogelijk uit zullen fluiten wegens zijn keuze voor Saudi-Arabië, deert hem niet. "Als mensen me uitfluiten, geeft me dat extra motivatie. Het ongelijk aantonen van criticasters is een rode draad in mijn loopbaan, dat slijt niet met de jaren. Het is mijn manier om emoties te uiten. Een passie die bij mij hoort."

Hoewel het bij Ajax nog niet loopt zoals gewenst, is Henderson blij met zijn stap naar Amsterdam. "Er moet stabiliteit komen, op het veld en daarbuiten. Ik heb met bestuurders gesproken en daar wordt aan gewerkt. Wellicht verandert er de komende maanden iets in de selectie. Met de eigen identiteit als uitgangspunt moet Ajax binnen enkele jaren terugkeren naar het niveau waar de club hoort. Dat gaat met kleine stapjes. Eerst nationaal, daarna hopelijk ook internationaal."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.