Moet Tedesco Rode Duivel teleurstellen? 'Slachtoffer van polyvalentie'

Moet Tedesco Rode Duivel teleurstellen? 'Slachtoffer van polyvalentie'

14 maart - 12:14
26

De Rode Duivels staan eind maart voor een tweeluik van oefenwedstrijden tegen Ierland en Engeland, waarbij ze hopen wat vertrouwen op te doen richting het komende EK deze zomer. Of Leandro Trossard in die partijen ook mag hopen op een basisplek, is nog maar de vraag.

Trossard heeft dit seizoen bij zijn club Arsenal afwisselend op de bank gezeten en in de basis gestaan, maar heeft desondanks al elf doelpunten en twee assists op zijn naam staan in alle competities samen. Toch gelooft analist Thomas Chatelle niet dat Trossard kan rekenen op een basisplaats bij de Duivels.

Chatelle meent dat de veelzijdigheid van Trossard in zijn nadeel werkt en dat hij te maken heeft met sterke concurrentie. "De positie van 'negen en een half' bestaat niet in het nationale elftal," legt Chatelle uit bij La Dernière Heure. "Kevin De Bruyne staat op tien, en op de flanken hebben we Doku op links, en Lukebakio en Bakayoko op rechts."

Of Trossard ook veel speelminuten zal krijgen bij de Rode Duivels, moet binnenkort blijken. Op 23 maart is er de oefeninterland tegen Ierland. Enkele dagen later, op 26 maart, is Engeland de tegenstander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.