Villa-deskundige Henderson vol vertrouwen: Hebben wat meer defensieve zekerheid

Villa-deskundige Henderson vol vertrouwen: "Hebben wat meer defensieve zekerheid"

12 maart - 20:32

Jordan Henderson leeft met vertrouwen toe naar het voor Ajax cruciale Conference League-duel in Birmingham met Aston Villa. Dat komt mede door het nieuwe systeem vanuit waar Ajax opereert. Wel verwacht hij een zware avond op Villa Park, een stadion dat hij maar al te goed kent.

"Ik heb er zin in", vertelt Henderson bij Ajax TV. "Grote wedstrijden als deze is de reden dat je voetbalt. Het is een grote Europese wedstrijd. Aston Villa heeft een goed team, dat merkten we afgelopen wedstrijd, maar dat wisten we natuurlijk ook al. Ze hebben een heel goed seizoen en hun trainer heeft veel Europese ervaring. Het wordt een zware test, maar ook een kans om ons te meten met een van de beste teams van Europa. We moeten alles geven."

Als speler van Liverpool is Henderson al heel vaak op Villa Park geweest, een plek waar het kan spoken, zo weet hij. "We kunnen zeker een goede sfeer verwachten. Hun fans zullen de hele wedstrijd achter hun team staan. Ze zijn heel gepassioneerd over hun team en over de club. Het zal een heksenketel zijn. Wij zullen op ons best moeten zijn, en dan kijken we wat het oplevert. Het wordt een zware test. Je weet het nooit in het voetbal, er zijn altijd verrassingen."

Op basis van de afgelopen wedstrijden treedt Ajax tegen Villa hoogstwaarschijnlijk aan met een vijfmansdefensie. Henderson is te spreken over dat nieuwe systeem. "We hebben nu wat meer defensieve zekerheid. Het kan nog zeker beter", is de Engels international kritisch. "Ook aanvallend kunnen we nog meer kansen creëren. Iets veranderen kost tijd. We moeten hard blijven werken. Je kan niet iets veranderen en verwachten dat we ineens gaan winnen. Zo werkt het niet in het voetbal. Wat je erin stopt, krijgt je er uit, dat is mijn ervaring. Als je alles geeft voor de sport, word je uiteindelijk beloond."