Chelsea wint van concurrent Newcastle en doet goede zaken in de Premier League

11 maart - 23:30
2

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de Premier League, waar het dankzij een 3-2 overwinning op Newcastle United diezelfde ploeg tot één punt is genaderd. Bovendien hebben The Blues nog een wedstrijd tegoed. Chelsea won door goals van Nicolas Jackson, Cole Palmer en Mykhaylo Mudryk, terwijl Alexander Isak en Jacob Murphy namens Newcastle trefzeker waren op Stamford Bridge.

Na een voorzet vanaf de rechterkant wist Sven Botman de bal niet goed weg te werken, waarna Cole Palmer een poging op doel waagde. De bal kwam echter langs Nicolas Jackson, die hem subtiel van richting deed veranderen met de hak. De inzet van Jackson verraste doelman Martin Dúbravka, die daardoor kansloos was. Kort voor rust was het Alexander Isak die Newcastle op gelijke hoogte bracht. Vanaf de rand van de zestien wist de Zweedse aanvaller doelman Djordje Petrovic te verschalken, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

In het tweede bedrijf was het Palmer die Chelsea na een klein uur spelen weer aan de leiding bracht. Met een fraai schot vuurde hij de bal door de benen van Botman tegen de touwen. Twee minuten later leek Chelsea de marge te verdubbelen, maar Dan Burn haalde een inzet van Raheem Sterling van de lijn. Na 75 minuten kwam de 3-1 er alsnog, toen Mudryk zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt.

In blessuretijd vocht Newcastle zich andermaal terug in de wedstrijd, met een fraaie goal. Murphy vond de kruising met zijn schot, waarmee hij de score op 3-2 zette. Daar bleef het echter bij, waardoor Chelsea de drie punten in eigen huis hield. De ploeg staat nog steeds tiende in de Premier League, maar met nog een wedstrijd tegoed heeft het nu uitzicht op het passeren van Newcastle.