Tielemans (ex-Anderlecht) over periode bij Villa: “Fans dromen luidop”

Tielemans (ex-Anderlecht) over periode bij Villa: “Fans dromen luidop”

9 maart - 11:42

Youri Tielemans deelt zijn perspectief op het seizoen in een interview met Het Laatste Nieuws. Tielemans blikt vooruit op het duel met Tottenham op zondag. Een cruciaal duel met het oog op een Champions League-ticket. 

“De supporters dromen luidop - ze zongen er zelfs een liedje over -, maar het is nog wat vroeg”, tempert Tielemans. “Is het onze ambitie? Dat wel”, klinkt het bij de voormalige speler van RSC Anderlecht, geciteerd door Het Laatste Nieuws. Aston Villa staat er goed voor. De mannen van Emery hebben een voorsprong van vijf punten op de nummer vijf, Tottenham. 

Na een aanpassingsperiode heeft Tielemans echt wel zijn plek gevonden in het team van Aston Villa, en dat dankzij zijn toewijding en harde werk. Hij beschrijft zijn aanvankelijke moeilijkheden en de uitdagingen om zich aan te passen aan het spelsysteem van Emery. Ondertussen voelt de middenvelder zich geleidelijk aan meer op zijn gemak.

“Ik had wat problemen om het spelsysteem onder de knie te krijgen”, aldus Tielemans. “Ik had ook niet de vrijheid die ik in het verleden had en waardoor ik mijn kwaliteiten kan tonen. Maar ik ben altijd hard blijven werken om klaar te zijn.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.