Vijf conclusies: Plan A en B van Club  Brugge werkte niet en extra druk voor Deila

Vijf conclusies: Plan A en B van Club Brugge werkte niet en extra druk voor Deila

7 maart - 21:50 Laatste update: 8 maart - 20:13
29

Club Brugge ging donderdag in de Conference League de boot in tegen Molde. Wat moet je onthouden van de 2-1 nederlaag van Blauw-Zwart tegen de Noren? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Plan A werkte niet
Al maanden zoekt Ronny Deila naar de ideale elf. Tegen Molde had de trainer iets nieuws in petto. De Cuyper mocht zich offensief uitleven en Jutgla moest fungeren als targetman. In de eerste helft mocht er blijkbaar niet gecombineerd worden, maar was de lange bal heilig. Het werkte in het Akerstadion helemaal niet. Uitgespeelde kansen kreeg Club Brugge niet of nauwelijks. Het spel van Blauw-Zwart was onvoldoende.

Plan B ook niet
Tijdens de rust greep Deila in. Spileers bleef achter in de kleedkamers. Sabbe kwam tussen de lijnen en De Cuyper werd weer een rij naar achteren geschoven. Werd het beter? Helaas niet. Jutgla bleef onzichtbaar. Voorzetten van Meijer en Sabbe kwamen niet aan. De acties van Skoras leverde niets op. In de terugmatch dan maar plan C?

Deila krijgt zijn extra druk
Deila sprak voor de match dat hij van een uitdaging houdt en de druk. Goed nieuws voor de trainer van Club Brugge. Volgende week donderdag heeft hij een enorme uitdaging om Club Brugge alsnog bij de laatste acht van de Conference League te brengen. En de druk? Die werd in Molde enkel maar groter. Bij de fans is de trainer al nagenoeg al zijn krediet kwijt. Het bestuur houdt hem voorlopig in het zadel, maar blijft dat zo als het volgende week donderdag opnieuw misgaat?

Gezocht: fitte spelers
In Noorwegen ontbraken Mignolet, Thiago, Nusa, Balanta en Vetlesen. Dat zijn toch spelers die een impact kunnen hebben op het spel van Club Brugge. Donderdag viel in de slotfase ook nog Mechele uit. Het is te hopen dat de meeste jongens de return halen. Club Brugge kan het immers gebruiken.

Het is nog niet verloren
Laten we afsluiten met goed nieuws, mathematisch kan het nog voor Club Brugge. Een 2-1 nederlaag is niet onmogelijk om recht te zetten in de return. Club Brugge leeft nog minstens een week op hoop.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.