Brüls streng na ontslag van Caluwé: Ook onze verantwoordelijkheid

Brüls streng na ontslag van Caluwé: "Ook onze verantwoordelijkheid"

7 maart - 16:55

Het zijn woelige weken voor Zulte Waregem. De resultaten vallen tegen de laatste weken en enkele dagen geleden werd sportief directeur Tom Caluwé aan de deur gezet. Christian Brüls blikte terug op dat ontslag en ook voorruit naar de rest van het seizoen.

Rustig was het de laatste tijd aan de Gaverbeek al lang niet meer, een recente vier op vijftien en heel wat personeelswissels afgelopen week hielpen daar niet bij. Naast het ontslag van Caluwé werd met Niels Leroy een nieuwe recruitment manager aangetrokken en mental coach Steven Op ’t Roodt mocht zijn comeback vieren. Toch wilt Brüls zijn verantwoordelijkheid niet ontkennen: “ In onze situatie gebeuren nu eenmaal zulke zaken en eigenlijk is het ook deels onze collectieve verantwoordelijkheid als mensen hun job verliezen", vertelde Brüls aan Het Nieuwsblad.

Ondanks de tegenvallende resultaten weigert Brüls de titeldroom van Zulte Waregem op te geven. “We spelen nog tegen de drie ploegen die voor ons staan en hebben alles nog in eigen handen", aldus de spelmaker. Enkel de punten tellen, benadrukte Brüls nog eens. “ Dat mag gerust met een kutoverwinning zijn”, besloot Brüls.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.