'Meegereisde fans van Brighton worden aangevallen en beroofd in Rome'

'Meegereisde fans van Brighton worden aangevallen en beroofd in Rome'

7 maart - 12:44
5

Italiaanse media melden dat twee Brighton & Hove Albion-fans zijn aangevallen in Rome. De twee mannen zouden door een groep personen geslagen en gestoken zijn. Bovendien werden hun bezittingen afgepakt. 

'Zes à zeven personen met bedekte gezichten vielen de fans aan en verwondden hen met lichte steekwonden in de benen', schrijft Agenzia Nova. 'Ze werden beroofd van hun tassen met daarin persoonlijke documenten en hun portemonnees.' Het personeel van een dichtbijzijnd restaurant zou vervolgens snel alarm geslagen hebben. 'Maar de groep aanvallers verdween voordat de politie ter plaatse was', valt er te lezen.  

Het incident zou niet ver van het wereldberoemde Colosseum plaatsgevonden hebben. Een van de betrokken supporters van Brighton bevestigt het voorval en schrijft op een fanforum dat hij zes uur lang in het ziekenhuis heeft gezeten. Gelukkig is er ook goed nieuws: de twee supporters van 27 en 28 jaar raakten niet zwaargewond. 

Brighton & Hove Albion neemt het donderdag op tegen AS Roma in de achtste finales van de Europa League. Het heenduel in Rome begint om 18.45 uur. Een week later is de return in Engeland.