Amallah betaalt het gelag na roemloze aftocht Marokko: 'Niet langer opgeroepen'

Amallah betaalt het gelag na roemloze aftocht Marokko: 'Niet langer opgeroepen'

7 maart - 10:53
12

Marokko was de zelfverklaarde topfavoriet op de afgelopen Afrika Cup, maar het kon die status niet omzetten in eindwinst. In de achtste finales sneuvelden De Leeuwen van de Atlas al tegen het Zuid-Afrika van Hugo Broos. Voor de komende interlands is er dan ook verandering op til. Selim Amallah zal het niet graag horen.

Bij Footmercato valt te lezen dat Walid Regragui van plan is om door te selecteren na de faliekante Afrika Cup in Ivoorkust. Zelf beschikt de bondscoach nog over voldoende krediet na zijn historische halve finale op het WK in Qatar. Hij haalt echter de snoeischaar boven om in zijn spelerskern te zetten. Eén van de slachtoffers zal Selim Amallah zijn. Hij wordt bij de volgende interlandperiode niet langer opgeroepen, klinkt het.

De oud-speler van Standard Luik doet het nochtans niet onaardig bij Valencia FC, waar hij aan zeven basisplaatsen zit in de Primera Division. Ook op de Afrika Cup was hij nog geregeld in beeld. Amallah verscheen drie van de vier keer aan de aftrap, onder meer in de noodlottige achtste finales tegen Zuid-Afrika. Blijkbaar betaalt hij het gelag voor de slechte afloop.

Regragui wil bovendien plaats maken voor enkele nieuwkomers. Zowel Brahim Diaz (Real Madrid) als Eliesse Ben Seghir (AS Monaco) zouden hun ja-woord gegeven hebben aan de Marokkaanse voetbalbond. Vooral met die eerste haalt het land zo een flinke slag thuis. Ook Spanje probeerde Diaz namelijk te overtuigen.