‘Zulte Waregem stopt per direct met te informele jeugdtrainer van meisjes U13’

‘Zulte Waregem stopt per direct met te informele jeugdtrainer van meisjes U13’

6 maart - 21:17 Laatste update: 23:06
12

SV Zulte Waregem heeft besloten om de samenwerking met een 24-jarige jeugdtrainer per direct te stoppen. De jeugdtrainer had de verantwoordelijkheid over de meisjes U13 van Essevee en hield er te informele contacten op na met de speelsters.

Zulte Waregem vertelt het volgende over het ontslag van de jeugdtrainer. “Er was geen sprake van grensoverschrijdend gedrag, maar hij kon ondanks een eerdere waarschuwing ons strikt beleid rond normen en waarden niet volgen”, citeert Het Nieuwsblad de woordvoerder van Zulte Waregem.

De jeugdtrainer was al ongeveer vier jaar actief bij Zulte Waregem. Hij werd eerder op zijn vingers getikt omdat de jeugdtrainer niet voldoende afstand hield van zowel de speelsters als hun ouders. “Bij de jaarlijkse evaluatie heeft de trainer als werkpunt meegekregen om meer afstand te nemen van ouders en spelers. Het was allemaal wat te informeel”, aldus Zulte Waregem.

Zulte Waregem ontdekte via hun API (Aanspreekpunt Persoonlijke Integriteit) dat het de jeugdtrainer niet lukte om de normen en waarden van een jeugdcoach te respecteren. “De trainer had ook een korte tijd een relatie met een 17-jarige speelster. Haar ouders waren op de hoogte, maar de club wist hier niet van”, geeft Zulte Waregem aan.

Zulte Waregem sluit af door te benadrukken dat er geen grensoverschrijdend gedrag is gepleegd door de jeugdtrainer. “Ik wil wel benadrukken dat er geen sprake is van grensoverschrijdend gedrag, laat staan strafbare feiten. Het ging hier louter om te informeel gedrag”, besluit Zulte Waregem.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.