'Topclubs krijgen slecht nieuws, Brighton laat coach enkel voor enorme som gaan'

'Topclubs krijgen slecht nieuws, Brighton laat coach enkel voor enorme som gaan'

6 maart - 17:04

Een aantal topclubs heeft slecht nieuws gekregen wat betreft Roberto De Zerbi. De Italiaanse coach van Brighton zou in beeld zijn bij onder andere Chelsea, FC Barcelona en Manchester United, maar volgens The Telegraph heeft de tacticus een gigantische afkoopsom in zijn contract staan.

Volgens de Britse krant moet een geïnteresseerde club minimaal 14 miljoen euro aan Brighton betalen om De Zerbi los te kunnen weken. De Italiaan staat nog tot 2026 onder contract bij The Seagulls. De club is wel bekend met het werken met enorme bedragen rond transfers van trainers. Eerder betaalde Chelsea meer dan 24,5 miljoen euro aan Brighton voor coach Graham Potter. De Engelsman vertrok na 31 duels alweer bij The Blues.

De naam van De Zerbi viel de laatste weken bij een aantal grote clubs voor de trainerspositie. Zo zouden Chelsea, Liverpool en Barcelona een oogje op de Italiaan hebben, maar ook Manchester United zou aan de tacticus denken. De Zerbi werd genoemd als mogelijke opvolger rond de onzekere toekomst van Erik ten Hag. Een ontslag lijkt nog niet direct in de maak, mede omdat de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe de Nederlander onlangs nog openlijk verdedigde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.