Heerlijke anekdote over 'grappenkoning' Joaquin: Kwam in vrouwenkledij

Heerlijke anekdote over 'grappenkoning' Joaquin: "Kwam in vrouwenkledij"

5 maart - 15:45

Ricky van Wolfswinkel deelt in de ESPN-podcast Fresia en Milan Parkeren de Bus een heerlijke anekdote van zijn voormalig teamgenoot Joaquín Sánchez. De Nederlandse spits speelde in zijn tijd bij Real Betis samen met de Spaande oud-voetballer.

"De beste grap van moppenkoning Joaquín was?", luidt de vraag van presentator Milan van Dongen. "Ik raad iedereen aan om eens naar zijn Instagram te gaan”, antwoordt Van Wolfswinkel. "Die kwam in vrouwenkleding en op hoge hakken de kleedkamer inlopen. En dan had hij zelfs nog lippenstift op. Hij deed het geweldig voor, alleen verstond ik er niks van. Want in Andalusië spreken ze bizar snel Spaans."

Van Wolfswinkel speelde in het seizoen 2015/2016 in het shirt van Betis. De spits werd gehuurd van Norwich City. Hij speelde zestien competitiewedstrijden voor de Spaanse ploeg in en hij wist één keer het net te vinden in La Liga. Na zijn periode in Spanje keerde hij terug bij Vitesse. Joaquin speelde onder meer 622 wedstrijden in de Primera División, waarmee hij samen met Andoni Zubizarreta recordhouder is. Hij stopte vorige zomer als profvoetballer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.