'De KNVB grijpt in voor bekerfinale: Vakken dicht en geen netten in De Kuip'

'De KNVB grijpt in voor bekerfinale: Vakken dicht en geen netten in De Kuip'

4 maart - 21:44
3

De KNVB wil tijdens de finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en NEC meerdere vakken gesloten houden, meldt 1908. Parterre vakken aan de lange zijde van De Kuip moeten leeg blijven.

Begin deze week vonden de eerste overleggen over de bekerfinale plaats en dit is uitkomst van de gesprekken, klinkt het. De KNVB wil de parterre vakken, in De Kuip de vakken W en Z, gesloten houden. Daarnaast wil de voetbalbond geen netten plaatsen. Feyenoord speelt zijn thuiswedstrijden dit seizoen met netten rond het veld.

'De KNVB wil aangescherpte maatregelen treffen en de parterrevakken sluiten, om zodoende vanuit het publiek geen voorwerpen richting het speelveld te krijgen', schrijft het fanmedium. Het speerpunt van de bond is om voor de bekerfinale helemaal geen netten te plaatsen. Onduidelijk is of de vakken X en Y gevuld gaan worden. Naar verluidt mogen er voor de eindstrijd maximaal 40.000 toeschouwers naar binnen. De Kuip biedt normaal gesproken plek aan ruim 51.000 bezoekers.

Feyenoord en NEC trappen 21 april om 18.00 uur af. De Rotterdammers bereikten ten koste van FC Groningen de eindstrijd, NEC versloeg in de halve finales SC Cambuur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.