Yaremchuk scoort, maar Vinícius behoedt Real voor nederlaag tegen Valencia

2 maart - 23:10 Laatste update: 23:41
27

Real Madrid is zaterdagavond niet langs Valencia CF gekomen. De thuisploeg had een comfortabele voorsprong in handen, maar Vinícius Júnior eiste de hoofdrol op en bezorgde de bezoekers een punt: 2-2.

Real stevent af op het kampioenschap in Spanje, maar De Koninklijke kan zich nog niet rijk rekenen. Voor het duel met Valencia had trainer Carlo Ancelotti Jude Bellingham, die aan de kant stond met een blessure, terug en de Engelsman stond meteen aan de aftrap. De sterspeler zag hoe Valencia via het hoofd van Hugo Duro na 27 minuten voetballen op voorsprong kwam.

Het werd al snel nog erger voor Real, want drie minuten na de 1-0 verdubbelde Valencia de marge via Club Brugge-huurling Roman Yaremchuk. De ploeg van Ancelotti moest een tandje bijschakelen en slaagde daarin. In de vijfde minuut van de blessuretijd van de eerste helft tekende uitgerekend Vinícius Júnior voor de aansluitingstreffer. De Braziliaan werd vorig seizoen racistisch bejegend in Mestalla en zaterdagavond kon hij voortdurend op fluitconcerten rekenen.

Vinicius haalt zijn gram
Na zijn goal haalde hij zijn gram bij het thuispubliek en stak hij zijn vuist in de lucht, als signaal dat er geen racisme in stadions zou mogen zijn. In de tweede helft nam Vinícius de hoofdrol helemaal op zich. Hoogstpersoonlijk zorgde hij voor de gelijkmaker. Opnieuw vierde hij zijn treffer zeer uitbundig en kreeg hij het stadion stil.

In de slotfase werd de wedstrijd opgeschrikt door een op het oog zeer ernstige blessure voor Valencia-speler Mouctar Diakhaby. Meerdere spelers stonden huilend om hem heen, toen hij kermend van de pijn op de grond lag. Verder dan 2-2 kwam Real niet. Het betekent dat de voorsprong op nummer twee Girona FC zeven punten wordt, al hebben de Catalanen een wedstrijd tegoed.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.