Henderson gevraagd naar Lijnders na Ajax-gerucht: 'Een heel goede coach'

Henderson gevraagd naar Lijnders na Ajax-gerucht: 'Een heel goede coach'

2 maart - 16:37

Jordan Henderson neemt het op voor John van 't Schip bij Ajax. De kans dat de geplaagde hoofdtrainer aanblijft, is echter klein. Pepijn Lijnders wordt genoemd als mogelijke opvolger. Ook over hem is de voormalig middenvelder van Liverpool lovend.

Van 't Schip loodste Ajax van de degradatiezone naar de vijfde plaats in de Eredivisie, maar de laatste weken zit de klad er weer behoorlijk in. Ook zouden spelers ontevreden zijn over de trainingsintensiteit, terwijl de staf juist meent dat een deel van de selectie geen grotere fysieke belasting aankan.

"John heeft het goed gedaan sinds hij hier is. Hij kwam om te helpen omdat de club in een moeilijke situatie zat en volgens mij heeft hij dat prima gedaan", vertelt Henderson in gesprek met de NOS. "Ik weet niet hoe het na de zomer verder gaat, er zullen nog wel meer trainers aan de club gelinkt worden. Dat is normaal, dat is voetbal."

Eén van de namen die valt, is die van Lijnders. Henderson werkte bij Liverpool nauw samen met de Nederlandse assistent van Jürgen Klopp.  "Ik heb lange tijd met Pepijn gewerkt en hij is een fantastische coach en een fantastisch persoon. Hij heeft al verteld dat hij weggaat, ik weet niet wat hij hierna wil doen. Maar hij is echt een heel goede coach. Hij houdt van het spelletje. Maar wat er bij Ajax gebeurt, dat is aan het bestuur, daar ga ik niet over."