Leider Maes laat opnieuw wat van zijn pluimen: “Het is niet fijn”

2 maart - 14:00
2

Peter Maes is nog altijd goed op weg om met Willem 2 promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Maar vrijdag ging het opnieuw fout voor Maes en co. Ze verloren met 2-0 van Emmen.

Door doelpunten van Vicente Besuijen in de 21e minuut en Bradly van Hoeven in de 89e minuut ging Willem 2 vrijdag kopje onder in Emmen. Een week voordien verloor Willem 2 in het eigen Koning Willem II Stadion met 2-3 van Roda JC.

Voor de 2 recente nederlagen was Willem 2 liefst 7 duels ongeslagen. In de stand van de Eerste Divisie staat Maes met zijn jongens nog altijd aan de leiding. Willem 2 telt na 28 speeldagen 57 punten. Dat zijn er 3 meer dan Roda JC, de nummer 2 van de rankschikking. De kampioen stijgt rechtstreeks naar de Eredivisie.

Maes zelf blijft rustig na de 2e nederlaag op een rij. "Het is niet fijn om twee wedstrijden op rij weg te geven, maar we zullen het goede van deze wedstrijd onthouden. Op naar de volgende", klonk het uit de mond van de trainer bij ESPN.

Vrijdag krijgen Maes en co een nieuwe kans op een overwinning. Dan komt FC Eindhoven over de vloer. Die ploeg staat 14e in de stand. Bij de club uit Eindhoven spelen onder meer onze landgenoten Jorn Brondeel, Maarten Swerts en Tibo Persyn.