Gakpo vertelt over afgeketste Engelse transfer: Voor ik naar Liverpool trok

Gakpo vertelt over afgeketste Engelse transfer: "Voor ik naar Liverpool trok"

2 maart - 13:47

Cody Gakpo blikt terug op zijn afgeketste transfer naar Manchester United. Erik ten Hag wilde de Nederlander dolgraag naar Old Trafford halen, maar de deal ging uiteindelijk niet door. Een half jaar later tekende Gakpo bij Liverpool.

Gakpo vertrok in de winter van 2022 voor een recordbedrag van Eindhoven naar Liverpool. Er staan 106 Eredivisie-duels achter Gakpo's naam waarin hij 36 keer scoorde. Ook kende de aanvaller een sterk WK in Qatar. Over belangstelling hoefde Gakpo daarom niet te klagen.

In gesprek met Sky Sports onthult Gakpo dat het niet veel scheelde of hij was eerder al speler van Manchester United geweest. "Het was in de zomer voordat ik naar Liverpool vertrok. Ik had goed contact met de club. Ze hebben een Nederlandse trainer (Erik Ten Hag, red.) met wie ik ook gesproken heb, maar uiteindelijk ging het niet door", aldus de Eindhovenaar.

Spijt heeft Gakpo zeker niet van zijn misgelopen transfer. "In de winter kwam Liverpool. Dat was de beste keuze voor mij", is hij duidelijk.