Van Bommel blikt al even vooruit: Union in het voordeel in de finale

Van Bommel blikt al even vooruit: "Union in het voordeel in de finale"

1 maart - 12:07
8

Royal Antwerp FC daagt Union Saint-Gilloise uit in de bekerfinale van 2024. De titelverdediger verzekerde zich van een ticketje Heizel door KV Oostende uit te schakelen. Mark van Bommel kijkt al uit naar die finale, al legt hij de favorietenrol bij Union.

De koploper blijft indruk maken, niet alleen op Van Bommel, maar ook in Europa. Die hoogconjunctuur kan haar invloed hebben op de bekerfinale. Als Union het tot in de halve finales van de Conference League zou schoppen, wordt de eindstrijd op de Heizel namelijk uitgesteld. Tot nader order staat die gepland op donderdag 9 mei, wanneer Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart valt. "Voor het Belgisch voetbal hoop ik dat Union het zo goed mogelijk doet in de Conference League, maar laat ons toch maar op Hemelvaart die finale spelen, hé", grijnst Van Bommel bij Het Laatste Nieuws.

Over die finale gesproken: als het van de Nederlander afhangt, is de favoriet al bekend. "Zij spelen trouwens een fantastisch seizoen en zijn momenteel dus in het voordeel voor de finale", verwijst hij naar Union. Verder hoopt Van Bommel om ook in de Jupiler Pro League een kentering te zien na enkele lastige weken. "Deze kwalificatie moet ons zeker een boost geven om in de slotweken van de reguliere competitie dat ticket voor de Champions' Play-Off te verzekeren. Dat was voor het seizoen ons doel", stelt hij.

Zondag krijgt Antwerp de kans om het effect van de bekerkwalificatie uit te testen. Om 16u trapt het een thuiswedstrijd af tegen Sint-Truiden.