De Mil kijkt zijn ogen uit bij Westerlo: Hij is een ongelooflijk talent

De Mil kijkt zijn ogen uit bij Westerlo: "Hij is een ongelooflijk talent"

1 maart - 11:00
2

Zekerheid heeft KVC Westerlo nog niet, maar het ziet ernaar uit dat de club uit de Kempen degradatie zal kunnen ontlopen. Daar mag het Rik De Mil om danken, net als de twaalf doelpunten van Nicolas Madsen. Toch ziet zijn trainer nog een grote progressiemarge voor de Deen.

Als centrale middenvelder de topschutter van je ploeg zijn, het is niet iedereen gegeven. Met zijn twaalf seizoenstreffers heeft Madsen er dubbel zoveel als Lucas Stassin en Griffin Yow. Kanttekening: acht daarvan maakte hij vanop de stip. Vooral voor Nieuwjaar presteerde Madsen eigenlijk minder straf dan tijdens het vorige seizoen, waarin Westerlo een revelatie was.

Sinds zijn aankomst in de Kempen, heeft De Mil ook gemerkt hoe dat komt. "Dat is een jongen waar ik zeer veel tijd in investeer, omdat hij een ongelooflijk talent is", krijgt Madsen een bloemetje toegeworpen in The Bench. Toch heeft De Mil ook een duidelijk werkpunt. "Nico was niet gewoon om intensiteit in zijn trainingen te leggen, omdat zijn kwaliteit zo groot is."

"Hij ziet alles sneller dan iemand anders en is technisch zo goed. Maar zijn intensiteit op training lag gewoon te laag", eindigt De Mil zijn betoog streng. De West-Vlaming trachtte de voorbije weken en maanden die mentaliteit te wijzigen. Dat lijkt te werken, want Madsen drukt weer nadrukkelijker zijn stempel op het spel van Westerlo.