Schmidt verruilde STVV voor KAA Gent: Een geschenk uit de hemel

Schmidt verruilde STVV voor KAA Gent: "Een geschenk uit de hemel"

29 februari - 19:24
10

KAA Gent haalde met Daniel Schmidt afgelopen winter een nieuwe doelman in huis. De Japanse doelman kwam over van STVV, waar hij 4,5 jaar voor uitkwam. Een periode met ups en downs voor Schmidt.

"Ik zag STVV als een eerste stap, een tussenstap, maar uiteindelijk ben ik er 4,5 jaar gebleven", begint hij in het Gentse clubblad WigWam. "Wat eigenlijk niet de bedoeling was, maar zo is het gelopen. Vorig jaar in de zomer heb ik laten weten dat het tijd was voor de volgende stap", aldus Schmidt.

Een transfer kwam er niet en Schmidt viel helemaal uit de gratie bij STVV. "Ik moest dus weg, maar door omstandigheden kwam die transfer er niet. Zo werd ik als het ware werkloos in de eerste helft van het seizoen. Een zeer onaangename periode. Ik ben wel blijven trainen en heb mijn conditie op peil gehouden", zegt Schmidt.

In januari bood Gent Schmidt een uitweg toen Paul Nardi geblesseerd raakte. "Ik was zo ontzettend blij toen ze contact met me opnamen", gaat Schmidt verder. "Ik hield al van de stad en kende mensen hier. Een topclub in België. Prachtige faciliteiten. Een geschenk uit de hemel! En een contract tot 2027. Eindelijk kon ik die stap vooruit zetten. Leeftijd is niet belangrijk, ik voel me fitter en ambitieuzer dan ooit."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.