Fofana maakt al indruk bij Lyon: Hij zal uitgroeien tot een grote speler

Fofana maakt al indruk bij Lyon: "Hij zal uitgroeien tot een grote speler"

29 februari - 18:48
3

Olympique Lyon verraste tijdens de afgelopen wintertransferperiode met enkele Belgische aankopen. Het haalde Rode Duivel Orel Mangala binnen en gingen vervolgens twee keer aankloppen bij KAA Gent. Malick Fofana en Gift Orban maakten de overstap naar Les Gones. Die eerste van de twee maakte ook al flink wat indruk.

Fofana heeft al drie basisplaatsen en vijf invalbeurten achter de rug, waarbij twee basisplaatsen in de Coupe de France waren. Zijn trainer Pierre Sage is alvast onder de indruk en voorspelt een veelbelovende toekomst voor hem. "Ik zie een speler die in de toekomst een zeer hoog niveau zal halen", klinkt het bij FootMercato. "Hij kan dit al laten zien in bepaalde periodes, maar heeft soms nog moeite tijdens invalbeurten."

Fofana moet nog vooruitgang boeken, maar Sage heeft vertrouwen in hem. "Ik zie een mooie toekomst voor hem. Hij kan diverse dingen en is moeilijk te doorgronden voor zijn tegenstanders. Hij is nu al goed en zal uitgroeien tot een grote speler", besluit hij. Aan Fofana nu de taak om een basisplek te veroveren bij de Franse club en daarna nog door te groeien.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.